Mooi & Puur, exclusieve wandafwerkingen en interieurs

exclusieve behangen

exclusieve behangen

Dealer ARTE-MOOOI-OMEXCO-ELITIS-CMO PARIS-TEXAM WALLMASTERS-PHILLIP JEFFRIES-CASAMANCE-TISSAGE MAHIEU-GREENLAND-LA SCALA MILANO-DUTCH WALLTEXTILE-THIBAUT-MARK ALEXANDER-GP&J BAKER-QUESTEX-WALLQUEST-MIND THE GAP-MASUREEL-ROMO-PIERRE FREY-COORDONNÉ-ZINC

Wie dacht dat behang ouderwets was moet echt eens binnenlopen, onze collectie behangen zal u zeker op andere gedachten brengen. Als officiële dealer van vele gerenommeerde merken hebben wij de mooiste collectie boeken in huis. Onze collectie wordt geregeld aangevuld, kom dus zeker langs als u op zoek bent naar een prachtige wandafwerking van behang. Wist je dat onze collectie inmiddels meer dan 140 boeken beslaat?

Het Belgische merk Arte heeft naast een collectie vinyl-behangen ook een schitterende collectie natuur-behangen van kurk, abaca, raffia en grassen. Deze exclusieve lijn wordt geproduceerd door  Omexco. Van beide merken hebben wij de mooiste boeken in huis.

Wie kent het niet, het aaibare “paarden” behang van Elitis.  Inmiddels is de collectie zeer uitgebreid, de vinyl behangen zijn afwasbaar en vuurbestendig. Wij gebruiken deze dan ook regelmatig om gashaard schouwen mee te behangen. Met een gemiddelde prijs van zo’n €20.- per m2 haalt u echt een eyecatcher in huis. Ook Elitis heeft een collectie natuurlijke wandbekleders, deze lijn, de Trancoso van teakhout en parelmoer is zeer exclusief.

Dutch Walltextile Company, uit Amsterdam is een wel heel bijzonder merk in onze behangcollectie. Zij verlijmen luxe stoffen op een nonwoven behangbacking. Deze zeer uitgebreide stoffencollectie is dus rechtstreeks op de wand te plakken. Van luxe suede, glanzend velours, zijde, linnen tot vlokprints. Deze super aaibare wandafwerking geeft een wow factor aan iedere woning.

Deze rollen van 1.30 breed bestel je per meter lengte, dit behang wordt speciaal voor u geproduceerd, de levertijd is dan ook iets langer, zo’n 3 tot 4 weken. Wij raden u aan dit door ons te laten aanbrengen.

Phillip Jeffries, is in Amerika de marktleider op het gebied van behang van natuurlijke materialen, deze behangen zijn vaak een combinatie van raffia’s en glanzende materialen. Van een aantal soorten is er ook een vinylvariant verkrijgbaar. Geen afwerking om zelf mee te experimenteren, maar wij helpen u graag met het aanbrengen. Let op! Afwijkende maatvoering t.o.v. de Europese maten.

Het Italiaanse Texam Wallmasters is ook al zo’n geweldige toevoeging aan ons assortiment, dit gweldige behang, veelal 1.30 breed, bestel je per meter. De door ons uitgezochte boeken MetalSilk, Oxid,  LUX, ID, Kata, Animalier en Fibra Viva passen dan ook perfect in de Mooi & Puur huisstijl; stoer, natuurlijk en met een vleugje glamour.

Nog zo’n Italiaans pareltje is La Scala Milano, op het gebied van handgemaakte behangen is dit echt High-end, zeer exclusief.

Het Franse huis Casamance is vooral bekend om zijn uitgebreide stoffencollectie. Hun behangcollectie is ook zeker net zo spraakmakend. Zeker de exclusieve textiel behangen passen prachtig in ons assortiment, maar ook voor de laatste prints ben je hier zeker aan het goede adres. Wij zijn dan ook ‘Exclusive partner’ van dit mooie merk.

Ook uit Frankrijk komen de exclusieve wandafwerkingen van CMO Paris, de bestaan geheel uit natuurlijke materialen als raffia, bananenblad, waterhyacint en leer, Een meer natuurlijke wandafwerking kun je niet krijgen. Ook gordijnpanelen behoren hier tot de mogelijkheden.

Zoekt u liever iets “out of the box” ? Het hippe Mind the Gap uit Transsylvanië  weet wel raad met opvallende prints. Dit opvallende buitenbeentje in onze collectie is echt alleen voor durfals. Hoeveel durft u aan?

Het Amerikaanse Thibaut is het oudste behanghuis uit de VS, de collectie is enorm. Wij hebben een mooie collectie gemaakt die past binnen onze uitstraling, maar uiteraard zijn de andere behangen ook via ons te bestellen.

De bekende Nederlandse designer Marcel Wanders heeft samen met ARTE binnen de MOOOI collectie een prachtige serie behangen ontworpen, de “Extinct Animals”, en natuurlijk de allernieuwste “Tokyo  Blue” Luxe textiel en 3D behang vormen de basis voor deze collectie.

Jean-Paul  Gaultier heeft voor het Franse huis Lelievre een behang ontworpen met de looks & feel van Shagreen, oftewel roggehuid. Wij waren op slag verkocht, Alweer zo’n juweeltje in onze collectie.

Natuurlijke materialen zijn de grote trend voor de komende jaren, Mark Alexander is gespecialiseerd in wandafwerkingen van grassen en papier. Helemaal Wabi Sabi

 

Tissage Mahieu is een Belgisch stoffenhuis met eigen weverij, zij produceren al jaren de mooiste textiel behangen voor talloze gerenommeerde huizen. Sinds kort hebben zij besloten met een aantal exclusieve dealers in Nederland een eigen collectie op de markt te brengen. Wij zijn er trots op één van die geselecteerde dealers te zijn. Tissage Mahieu gebruikt vooral linnen in vele patronen en kleuren.

Het Aziatische Greenland produceert al meer dan 15 jaar wandafwerkingen van natuurlijke materialen. Hun slogan “For us, creating wallcovering is a way of life” is hier zichtbaar in het enorme assortiment. Grassen, kurk, houtfineer. Absoluut de moeite waard.