Mooi & Puur, exclusieve wandafwerkingen en interieursBlog Behang trends

Behang is een prachtige manier om een ruimte in huis te transformeren en een nieuwe sfeervolle uitstraling te geven. Of je nu op zoek bent naar een subtiele update of een dramatische verandering, behang kan het verschil maken. Net als bij alle andere decoratietrends, veranderen behangtrends regelmatig en het is leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends. In deze blog bespreken we de meest opvallende behangtrends van dit moment. Wil je meer zien van een bepaald merk? Klik dan op de button en je komt op de desbetreffende website.

Wij wensen je veel leesplezier,

 • Natuurlijke materialen en texturen. Eén van de meest populaire behangtrends van dit moment is het gebruik van natuurlijke materialen en texturen. Denk hierbij aan behang met een natuurlijke textuur, zoals gras- of bamboebehang. Deze trend past perfect bij de groeiende populariteit van duurzaamheid en de hang naar de natuur. Of je nu kiest voor Boho, Japandi of Wabi Sabi stijl, deze wandafwerking past perfect in dit plaatje.
  Bij een behang van natuurlijke materialen zul je altijd baanvorming zien, het zogenaamde ‘panelling effect’, wil je dit liever niet kies dan voor een vinylvariant. Deze kun je vaak wel ‘op patroon’ plakken zodat je de baanvorming niet of minder ziet.
  Bekende merken van natuurlijke behangen zijn: Arte, Omexco, Elitis, CMO Paris, Phillip Jeffries, Mark Alexander, Greenland  Thibaut
  Mooie merken voor vinyl varianten zijn Elitis, Casamance, Arte  Thibaut
 • Botanische prints Een andere trend die aansluit bij de liefde voor de natuur, zijn botanische prints. Hierbij kun je denken aan behang met bladeren, bloemen en planten. Deze prints geven een kamer een rustige en ontspannen sfeer en zijn een geweldige manier om wat groen aan je interieur toe te voegen.
  Uitgesproken botanische prints vind je in de collectie van o.a. Arte, Casamance, Masureel Mind the Gap
 • Vintage en retro prints. Vintage en retro prints zijn al een tijdje populair en deze trend zet zich voort in de behangwereld. Hierbij kun je denken aan behang met felle kleuren, geometrische prints en patronen uit de jaren ’60 en ’70. Deze prints voegen een speelse en levendige sfeer toe aan een kamer. Mooie merken zijn Casamance Phillip Jeffries
 • Metallic behang is een trend die de laatste jaren steeds populairder is geworden in de wereld van interieurdesign. Metallic behang kan variëren van subtiele metallic accenten tot volledig glimmende patronen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.
  Een van de voordelen van metallic behang is dat het een luxe uitstraling geeft aan een kamer. Het voegt glans en glitter toe aan een ruimte en kan helpen om licht te reflecteren en een gevoel van ruimte te creëren.
  Metallic behang is een prachtige en stijlvolle manier om een kamer in huis te decoreren en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Of je nu kiest voor een subtiele glans of een opvallend patroon met een geborstelde metallic textuur, metallic behang kan een geweldige toevoeging zijn aan elk interieur.
  Casamance  Texam Wallmasters Elitis hebben hele collectieboeken met metallics, maar ook het zeer exclusieve la Scala Milano heeft deze in haar collectie.
 • Textielbehang is een prachtige en elegante manier om een kamer in huis te decoreren. Het gebruik van textiel als behangmateriaal is een trend die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Textielbehang is meestal gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen, zijde of jute. Het kan variëren van subtiele texturen tot opvallende patronen en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.
  Een van de voordelen van textielbehang is dat het een luxe uitstraling geeft aan een kamer. Het voegt een warme en gezellige sfeer toe en kan helpen om geluid te dempen en de akoestiek van een ruimte te verbeteren.  Speciale 3D varianten van dit textielbehang zijn juist ontwikkeld voor dit doel, de schuimlaag absorbeert de geluidsgolven, deze afwerking is ook duurzaam en kan jaren meegaan als het goed wordt onderhouden. Er zijn verschillende soorten textielbehang om uit te kiezen, zoals behang met een linnen of zijdeachtige textuur, behang met een gebreide of geweven patroon, of behang met een gedrukt patroon dat lijkt op stof. Textielbehang kan worden gebruikt in verschillende kamers van het huis, zoals de slaapkamer, woonkamer of zelfs de badkamer. Kortom, textielbehang is een mooie en stijlvolle manier om een kamer in huis te decoreren. Het geeft een warme en gezellige sfeer aan een ruimte en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en patronen.
  Bekende merken textielbehang zijn o.a. Dutch Walltextile Company, Pierre Frey, Arte, Elitis  Tissage Mahieu.
In conclusie, behangtrends veranderen voortdurend en er zijn tal van verschillende stijlen om uit te kiezen. Of je nu houdt van natuurlijke materialen en texturen, botanische prints, vintage en retro prints, muurschilderingen of metallics en glitters, er is voor iedereen wel iets te vinden. Het belangrijkste is dat je kiest wat bij jouw persoonlijke stijl en smaak past. In onze showroom hebben wij meer dan 200 collectie boeken van de mooiste merken in alle stijlen. Kom dan ook zeker eens langs als je iets bijzonders zoekt voor aan jouw wand.